Van Leeuwen Kipspecialiteiten

Hoogwaardige borstfilering
op grote schaal

contact

1957

De heer van Leeuwen senior start als kuikenmeester.

1975

Van Leeuwen richt zich volledig op verwerking van filets.

1993

Cees van Leeuwen, de oudste zoon, neemt het bedrijf over.

2009

Start bouw bedrijfspand op het industrieterrein Wijk bij Duurstede.

2018

Start bouw vergroting productie ruimte en opslag

Een familiebedrijf

Van Leeuwen Kipspecialiteiten is van oorsprong een familiebedrijf. In 1957 is de heer van Leeuwen senior gestart als kuikenmester. Vanaf 1970 werden er handelsactiviteiten opgezet van geslachte kuikens en diepvriespakketten. Omdat dit zeer succesvol verliep zijn deze activiteiten verder uitgebreid. Er werd een bewerkingsafdeling ingericht waar een compleet assortiment werd gesneden.

In 1975 zijn de activiteiten als kuikenmester gestopt en heeft men zich volledig op de verwerking gericht. In 1993 is het bedrijf overgenomen door de oudste zoon en huidige directeur, Cees van Leeuwen. Vanaf het moment dat de vraag naar filet toenam heeft men zich verder in het snijden en verpakken van filet gespecialiseerd. Naast een aantal grote Nederlandse retail-organisaties ontstonden er ook exportactiviteiten naar Duitsland, België, Denemarken, Engeland en Ierland.

In 2009 is gestart met de bouw van een bedrijfspand op het nieuwe industrieterrein van Wijk bij Duurstede. In 2010 verhuisde het bedrijf naar deze nieuwe locatie. Vanaf dat moment is van Leeuwen Kipspecialiteiten zich verder aan het specialiseren in het snijden en verpakken van kuikenfilet.

In 2018 is gestart met de uitbreiding van de nieuwe productieruimte en koelopslag deze is met 2500 m2 vergroot. In 2019 is de nieuwe ruimte in gebruik genomen. Dit resulteerde in vermeerdering van de los- en laaddocks, een nieuw orderverwerkingssysteem Matrix van Marelec. Milieuvriendelijk koelen met een CO2-transkritische koelinstallatie. CO2 is een natuurproduct waardoor het een zeer milieuvriendelijk koudemiddel is in tegenstelling tot vele andere koudemiddelen.

Contact

Van 1500 kg per dag in ’95 naar 300.000 kg filetproducten per week nu

“Op 15-jarige leeftijd hielp ik mijn vader in onze achtertuin. De traditionele producten verkochten goed vanwege de hoge kwaliteit. 25 jaar geleden produceerden we 1500 kg per dag. Nu produceren we 300.000 kg filetproducten per week en hebben kwaliteit en vakmanschap nog steeds hoog in het vaandel staan.”

Cees van Leeuwen, directeur-eigenaar